Mobiel internetgebruik nog nooit zo hoog geweest

Door: Evelien

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoonabonnement met mobiel internet. Het gebruik van mobiel internet stijgt de laatste jaren en naar verluidt zal deze alsmaar groeiende zijn. De gemiddelde consument gebruikt maandelijks ongeveer 1,2 GB aan internet. De verwachtingen zijn dat dit de komende jaren flink zal stijgen naar een maandelijks gebruik van 4,1 GB per maand. Nog nooit is het mobiel internetgebruik zo hoog geweest. Met dit gegeven in het achterhoofd is er voor personen onderscheid gemaakt in diverse databundels. Welke is het meeste van toepassing op jou?
artikel afbeelding internetgebruik

Abonnement met databundel

Het gebruik van mobiel internet lijkt de komende jaren alleen maar toe te nemen. Dit komt omdat steeds meer mensen in het bezit zijn van een smartphone. Hoewel het aantal WiFi netwerken ook toeneemt, worden er ook meer abonnementen met databundels afgesloten. Met deze databundel kun je zonder WiFi verbinding blijven internetten totdat deze op is. De meeste consumenten hebben een abonnement afgesloten bij een provider met een vaste databundel per maand. Het nadeel hiervan is dat je van te voren moet inschatten wat je maandelijkse gebruik zal zijn. Daarentegen hoef je je geen zorgen te maken over hoeveel er nog in je databundel zit, want veelal is het zo dat de provider altijd aan de hand van jouw verbruik een passende bundel samenstelt. Ideaal voor personen die graag gebruik maken van mobiel internet.

Prepaid internetbundel

Wellicht ben je geen internetfreak en wil je graag een bundel hebben waarbij je minimaal gebruik maakt van mobiel internet. In dat kader is een prepaid internetbundel meer van toepassing. Met prepaid internet kun je internetten maar zit je niet vast aan een abonnement. Dit is een externe bundel die los staat van je huidige telefoonabonnement. Wanneer deze op is, krijg je de mogelijkheid op deze op te waarderen of een nieuwe bundel af te sluiten. Voor personen die weinig internetten op hun smartphone is een prepaid internetbundel een goede uitkomst!

Geplaatst op 28 maart 2018