Kies de kleur van je auto: waar moet je rekening mee houden?

Door: Evelien

Er zijn veel keuzes die je moet maken bij het aanschaffen van een nieuwe auto of een ex-lease auto. Wil ik een grote auto of toch een kleine auto? Ga ik voor diesel of toch voor benzine? Het eerste waar je oog waarschijnlijk op valt is de kleur van de auto. Een felgroene auto zal je misschien niet snel kiezen, maar welke kleur kies je dan wel? Een ex-lease auto is er in vele soorten, maten en kleuren, dus deze vraag is moeilijker dan je denkt. Geen zorgen: dankzij deze do's- and don'ts maken we de keuze al een stuk makkelijker!

De kleur bepaalt de uitstraling

Ga je met de auto naar je werk? Dan rijd je er vast meerdere keren per dag mee rond, van 's ochtends vroeg tot misschien wel 's avonds laat. Het is verstandig om een kleur te kiezen die je niet snel zat bent. Als je een echte eyecatcher wilt creëren dan kun je gaan voor een felle kleur. Hier loop je wel het risico dat je deze kleur na een paar weken beu bent. Soms lijkt iets bij de koop heel aantrekkelijk maar kijk altijd een stapje verder!

Bekende kleuren

Vaak wordt er gekozen voor een veilige kleur van de auto. Denk hierbij aan een witte, grijze of zwarte auto. Witte auto's worden door de jaren heen steeds populairder. Toch blijven de meest dominante kleur; donkergrijs en zilvergrijs. Dit is niet voor niks. Het voordeel van deze grijstinten is namelijk dat je er minder snel vuil op ziet.

Elke 5 jaar van auto wisselen

Als jij het type bent dat graag om de vijf jaar van auto wisselt dan is dit helemaal te begrijpen. Wel is het verstandig om rekening te houden met de aankoop van je ex lease auto. Hierbij speelt niet alleen kleur een rol. Denk ook aan het aantal gereden kilometers en het verbruik.

Je kunt het beste voor een neutrale kleur gaan als je van plan bent om je auto binnen een aantal jaar door te verkopen. Metallic, grijs, donkerblauw en zwart doen het altijd goed. Er zijn natuurlijk altijd tijdelijke trends. Maar let hierbij op dat deze trends ook persoonlijke smaak zijn.

Ex lease auto kopen

Een ex lease auto kopen wordt steeds populairder. Bij Bynco is het niet nodig om afzonderlijke websites af te struinen en hoef je ook niet in je kostbare vrije tijd naar een occasion-center om een ex lease auto aan te schaffen. Allemaal voordelen dus. Neem een kijkje in het ruime aanbod aan ex lease auto’s en laat je adviseren!

Geplaatst op 28 mei 2018