Musthave: een overhemd dat lekker zit en luxe uitstraalt

Door: Evelien

Overhemden zijn voor mannen een musthave in de garderobe! Ze zijn eenvoudig te combineren en zijn zowel bij zakelijke als casual gelegenheden perfect als outfit. Wil jij weten waar je een goed overhemd aan herkent? Lees dan snel verder!

Vroeger werd het overhemd alleen gedragen als onderkleding, bijvoorbeeld onder een trui of colbert. De uitstraling van een overhemd word vandaag de dag steeds belangrijker omdat je niet altijd meer dat jasje of de trui over je overhemd aan hebt. Overhemden zijn inmiddels een hoofdkledingdingstuk geworden. Een goed overhemd onderscheidt jou van de massa en laat zien dat jij voor kwaliteit kiest. Een kraag die mooi blijft staan en niet inzakt is één van de eigenschappen van een kwalitatief goed overhemd. Een overhemd dient precies de goede maat te hebben, niet te klein en niet te groot. Daarnaast dient het hemd uiteraard gemaakt te zijn van een zichtbaar mooie stof. Als het overhemd dan ook nog eens afgemaakt is met echt parelmoeren knopen, dan heb je een pareltje te pakken! Mouwlengte-7 dubbele manchet overhemden onderscheiden zich door de pasvorm en kwaliteit tot in het detail. Een zeer fijn stikwerk, onbeperkte keuze van kragen, manchetten, andere details en extreem veel stoffen. Ook word het binnenwerk van de kraag en manchet aangepast aan het type drager, seizoen en stof. Mouwlengte-7 dubbele manchet overhemden zijn een must voor de garderobe van elke man.

Mouwlengte van een overhemd met dubbele manchet

Ook de mouwlengte van een overhemd is van groot belang. De manchetten dienen een aantal centimeters onder de mouw van het pak uit te komen, maar ook zeker niet meer! De regel is dat het manchet niet meer dan 2 centimeter onder de mouw van het colbert of pak uit mag komen. Een te korte manchet (die niet onder de mouw vandaan komt) is eigenlijk niet juist.

Manchetknopen onmisbaar bij een luxe overhemd

Manchetknopen geven een extra luxe uitstraling aan je overhemd. De verscheidenheid van manchetknopen die vandaag de dag te koop zijn is enorm. Je kunt de manchetknopen kopen in iedere bedenkbare kleur, vorm en materiaal. Eigenlijk dienen de knopen die bij een zeer luxe outfit horen te zijn gemaakt van goud, zilver of platina. Absoluut geen plastic of goedkope metalen. Maar de goedkopere knopen zijn zeker wel de moeite waard voor wat minder formele gelegenheden en geven een leuke finishing tuch. Zorg er wel voor dat je goed kijkt welke knopen bij welk overhemd passen. Je wil toch niet na al je harde werk om het perfecte overhemd te vinden een flater slaan vanwege de manchetknopen?

Geplaatst op 11 mei 2018