De trends voor de zomer van 2018

Door: Twan

De zomer is in volle gang: de temperatuur wordt hoger, de nachten blijven langer en tevens ook warmer en de winterkleding mag weer in de kast. Wie er deze zomer hip en trendy bij wilt lopen dient op de hoogte te zijn van alle nieuwe zomertrends. Waar het de vorige zomers voor heren erg saai en eentonig was, is de trend dit jaar compleet anders. Voor heren geldt dan ook regel 'laat je dit seizoen maar eens lekker gaan'.

Zomertrend

Voor dames geldt het opkomende feminisme, dames zijn sterk en onafhankelijk en dit is terug te zien in de zomertrend. Individualiteit staat daarom voorop.

Herenmode

Herenmode kreeg een de laatste jaren een vrij saaie uitstraling, dit jaar waren ontwerpers deze trend helemaal zat en dit is terug te zien in de nieuwe collectie herenkleding. Zowel voor dames als voor heren krijgt de dagelijkse outfit weer een verse sportieve sfeer. Vrijetijdskleding bevat veel sportieve elementen zoals sportieve jassen, broeken en sneakers en dit allen in maatje oversized.

Damesmode

Ook voor vrouwen geldt deze trend, de jaren 80 lijkt herboren en wordt compleet in een nieuw jasje gestoken. Bomberjacks, wijde trainingsbroeken en ouderwetse brillen, je kan het zo gek niet noemen maar het komt allemaal weer terug. Natuurlijk blijft de bloemetjesjurk ook erg populair bij damesmode. Niet alleen is deze jurk erg luchtig en zit de jurk erg lekker, ook brengt de bloemetjesjurk het ultieme zomergevoel met zich mee.

Veel accessoires als teken van individualiteit

Modeaccessoires zoals horloges, armbanden, oorbellen en kettingen worden massaal gedragen. Voor de vrouw is het uitstralen van succes en individualiteit de normaalste zaak van de wereld aan het worden. Deze powervrouwen zijn dan ook voorzien van allerlei dure accessoires om de uitstraling van succes te vertegenwoordigen.

Horloges

De horloges die populair zijn hebben een mannelijke uitstraling. Deze horloges geven een stoere uitstraling, iets wat perfect bij deze tijd past. De horloges zijn daarom voornamelijk voorzien van metalen bandjes en de wijzerplaat dient zo minimalistisch mogelijk te zijn.

Oorbellen

Oorbellen zijn dit seizoen echte blikvangers. Door grote, lange, kleurige en fantasievolle oorbellen te dragen doe je helemaal mee aan de zomertrend van 2018. Waar oorbellen in het verleden zowat altijd volledig symmetrisch waren, zijn de sieraden nu ook asymmetrisch verkrijgbaar. Echter vragen deze oorbellen wel om andere accessoires zoals kettingen te vermijden omdat het anders erg druk kan zijn bij het hoofd.

Armbanden

Last but not least armbanden. Ook armbanden worden volop gedragen deze zomer, waar de stapelarmband al een paar seizoenen erg populair is, is nu ook de armband gemaakt met schelpen een echte eyecatcher. Ook zijn armbanden gemaakt met leer helemaal in de mode. Deze armbanden zijn veelal van het merk Buddha To Buddha, een toonaangevend merk dat al velen jaren meedraait in de wereld van hoogstaande accessoires.

Grafische printen in plaats van dierlijke ontwerpen

Waar schoenen de vorige zomers voornamelijk werden ontworpen met dierlijke- en bloemrijke prints is nu de grafische print helemaal in. Deze prints worden ook wel ‘fun’ prints genoemd. Ontwerpers gaan helemaal los met grafische patronen waardoor de schoenen van 2018 compleet anders zijn dan die van vorige jaren.

Slippers

Waar vroeger badslippers waren om mee te nemen naar het zwembad worden de slippers nu gezien als trendy en hip. De bekende Adidas badslippers met 3 strepen zal je deze zomer daarom vrij adequaat tegenkomen.

Bron: Sieradengroothandel B2Bijoux.com

Geplaatst op 21 juli 2018