3 tips om te besparen op kleding

Door: Evelien

We willen allemaal kleding dragen die we mooi vinden. Als je nieuwe kleding koopt, dan kunnen de kosten hiervoor al gauw oplopen. Vooral als je op zoek bent naar iets unieks, dan is het niet gemakkelijk om weinig geld uit te geven. Wij geven je drie handige tips zodat je toch geld kan overhouden na het kopen van nieuwe kleding.

1. Let op aanbiedingen en kortingsacties

Als je op zoek bent naar nieuwe kleding, dan is het aan te raden om aanbiedingen en kortingsacties goed in de gaten te houden. Er komen namelijk regelmatig mooie acties en aanbiedingen voorbij waarmee jij uiteindelijk veel geld kunt besparen. Ook is het verstandig om aan het eind van het seizoen kleding in te kopen voor volgend jaar. Vooral met basics is dit een grote aanrader. Dezelfde kleding kun je op dat moment krijgen voor een lage prijs. Aan het eind van de winter worden bijvoorbeeld alle winterjassen, sjaals en truien afgeprijsd. Soms krijg je tot maar liefst 70% korting op een jas. Sla deze kleding gauw in zodat je volgend jaar kunt stralen met mooie kwalitatieve kleding die je goedkoop hebt ingeslagen.

2. Laat kleding bedrukken

Een andere manier om unieke kleding te dragen voor een mooie prijs, is door kleding te laten bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld T-shirts bedrukken of juist een sweater voor als het wat kouder wordt. Veel webshops zijn erin gespecialiseerd om de druktechniek los te laten op allerlei mooie kledingstukken. Op de gekozen kledingstukken kun je van alles bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie afbeelding, maar het kiezen van een leuke tekst of naam behoort zeker ook tot de mogelijkheden. Als je deze kleding bij een online webshop laat afdrukken, dan kun je erop rekenen dat je al snel beschikt over je bestelling. Persoonlijke wensen kunnen altijd besproken worden met de webshop.

3. Kleding ruilen

Heb je een grote vrienden- of familiekring en ken je mensen met dezelfde maat die ook op zoek zijn naar kledingstukken om nieuwe combinaties te maken. Dan kun je er ook voor kiezen om kledingstukken te ruilen of voor een kleine vergoeding over te nemen van je vriendinnen of familieleden. Op deze manier kun je de kledingstukken, die vaak nog helemaal goed zijn, gebruiken om mooie nieuwe combinaties te maken. Als je vervolgens weer uitgekeken bent, dan kun je er weer voor kiezen om samen te komen met vriendinnen en familieleden om weer een ruilmiddag in te plannen. Je zult zien dat dit tot hele leuke resultaten zal leiden.

Aan de hand van deze drie tips kun jij ook flink besparen op nieuwe kleding. Op deze manier beschik je weer over nieuwe kledingstukken die je kunt gebruiken om weer een unieke en mooie look te creëren. Als je wilt besparen op kleding, is het daarnaast aan te raden om niet elke week te gaan winkelen om goedkope kleding in te slaan. Het beste wat je kunt doen is je geld bewaren om uiteindelijk een enkele dag te prikken waarop je besluit om je budget uit te geven. Als je namelijk wekelijks naar de stad gaat of online winkelt, dan loop je al gauw de kans dat je steeds terug komt met extra aankopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Neem de tijd voor een aankoop zodat je miskopen kunt voorkomen.

Geplaatst op 1 mei 2018