Horloges zijn de meest stijlvolle accessoires voor mannen

Door: Evelien

Als man wil je netjes voor de dag komen! Denk bijvoorbeeld aan mannen die werkzaam zijn binnen de grote Nederlandse of internationale bedrijven en dagelijks in pak naar hun werk gaan. Waar vrouwen een nette outfit vaak combineren met een leuke ketting of mooie oorbellen, is dat voor mannen wat lastiger. Toch zijn er ook voldoende accessoires voor mannen te vinden, waarvan een horloge het beste voorbeeld is. Een horloge voegt echt iets toe aan je outfit en kan de outfit van mannen compleet maken! Door de diversiteit aan horloges die tegenwoordig worden aangeboden, vind je altijd een horloge die aansluit bij je persoonlijke smaak. Kies je bijvoorbeeld voor een horloge met een rubberen, metalen of leren bandje? Voor de aanschaf van een horloge hoef je de deur tegenwoordig niet meer uit.

Smartwatches: een van de trends van dit moment

Steeds meer mannen verruilen hun traditionele horloge voor een smartwatch. Met een smartwatch heb je de mogelijkheid om je gezondheid te meten, door bijvoorbeeld te kijken naar het aantal stappen die je dagelijks zet. Ook ontvang je op je smartwatch direct berichten, als je deze op je telefoon binnenkrijgt. Zo hoef je je telefoon er niet voortdurend bij te pakken, om op de hoogte te blijven van Whatsapp-berichten, mailtjes en het laatste nieuws. Niet iedereen vindt een smartwatch echter even chique staan bij een net pak.

De smartwatches hebben vaak een moderne, uiterst strakke vormgeving. Mede door het kunststoffen bandje van deze horloges. Dit past vaak niet bij het klassieke, nostalgische van een net mannenkostuum. Het kan een reden zijn om naast je smartwatch ook een klassiek horloge te behouden. Zo kun je tussen de horloges wisselen, afhankelijk van de activiteiten die je op een dag hebt.

Verschillende modellen klassieke horloges

Wanneer je op zoek gaat naar een mooi mannenhorloge, zal je versteld staan van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. De horloges worden in tal van verschillende modellen, kleuren en formaten aangeboden. Denk aan het verschil tussen een stijlvol leren bandje, of een metalen schakelband. Een schakelband heeft het voordeel dat deze makkelijker op maat te laten maken is en een iets modernere uitstraling heeft. Daarentegen past een leren bandje het beste bij een stijlvol, klassiek pak. Ook vinden veel mensen een leren bandje vaak lekkerder zitten.

Naast het verschil in het type bandje wat je kunt kiezen, heb je ook de keuze uit verschillende modellen klokken. Kies je bijvoorbeeld voor een grote klok, of ga je voor een bescheiden klokje? Het verschil in het formaat van de klok is vooral afhankelijk van de breedte van je pols. Op een brede pols staat een grote klok vaak prachtig. Mocht je een kleinere pols hebben, dan kan een grote klok te nadrukkelijk aanwezig zijn. In zo’n geval is het verstandiger om voor een iets subtieler, kleiner klokje te kiezen.

Een nieuw horloge online bestellen

Voor de aanschaf van een nieuw horloge hoef je tegenwoordig niet meer naar een fysieke winkel. Je kunt deze horloges heel eenvoudig online bestellen! Op internet is het aanbod aan horloges vaak veel groter dan in fysieke winkels. Dit vergroot de kans dat je een horloge vindt, die aansluit bij je persoonlijke smaak. Vaak kun je de horloges eenvoudig retourneren, als blijkt dat deze toch niet volledig op je wensen aansluit.

Geplaatst op 18 april 2018