Dagaanbiedingen, wat zijn dat?

Door: Evelien

Op DailyDeals.nl kun je dagelijks terecht voor de beste aanbiedingen van de dag, maar wat zijn dagaanbiedingen eigenlijk en hoe zijn ze ontstaan? We geven je in dit artikel graag een kijkje achter de schermen in het dag aanbieding wereldje en vertellen je meer over dit bijzondere online shopping fenomeen. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste online dag aanbieding in 2004 online stond?
Wat zijn dagaanbiedingen?

Het ontstaan van dagaanbiedingen

De eerste dag aanbieding dateert uit 2004 toen de 22-jarige Matt Rutledge uit Dallas, Texas geschiedenis schreef met de eerste aanbieding van de dag op zijn website WOOT.com. De eerste dag aanbieding was een robotstofzuiger die binnen no-time was uitverkocht. Het concept 'one day, one deal' groeit net als WOOT.com uit tot een ongekend succes en het fenomeen 'dag aanbiedingen' waait al snel over naar Nederland. In 2005 treedt iBOOD.com in de voetsporen van WOOT wanneer oprichters Joran Prinssen en Dennis Sanders de eerste Nederlandse dagaanbieding introduceren. Het succes en de eenvoud van het dagaanbiedingen-concept blijkt niet onopgemerkt; vele partijen starten met het aanbieden van een aanbieding van de dag op hun website.

Wat zijn de kenmerken van een dag aanbieding?

Een dagaanbieding kenmerkt zich door een aantal zaken. Zo is de aanbieding altijd slechts 24 uur beschikbaar en is de voorraad beperkt. Webshops kopen restvoorraden en oude collecties op, waardoor ze producten voor absolute bodemprijzen kunnen aanbieden. Je profiteert van scherpe prijzen, maar moet snel een beslissing maken! De klok tikt door en voor je het weet is een dag aanbieding uitverkocht. Het is altijd weer afwachten welke dagaanbiedingen er de volgende dag online komen te staan, aanbiedingen websites verklappen namelijk nooit welke aanbieding van de dag er voor de volgende 24 uur op het menu staat!

Overzicht met alle dagaanbiedingen

Vanaf het moment dat iBOOD in Nederland start met het aanbieden van dagaanbiedingen schieten vergelijkbare dagshops als paddenstoelen uit de grond. Het wordt steeds moeilijker om iedere dag alle dagaanbiedingen te checken; dit kost simpelweg een hoop tijd en moeite. Hier wordt al snel een oplossing voor gevonden. Zogenaamde aanbiedingoverzichten bundelen alle dagaanbieding in een handig overzicht, zodat je dagelijks slechts één website hoeft te checken om op de hoogte te blijven van al het voordeel. Ook DailyDeals.nl is ook zo'n handig overzicht dat je dagelijks de beste daily deals voorschotelt, aangevuld met lokale deals en reisaanbiedingen. Heb je de aanbiedingen van vandaag al gecheckt!?

Populariteit van de dag aanbieding

Na het succes van iBOOD startten ook andere partijen al gauw met het aanbieden van een dag aanbieding. Er komen vandaag de dag nog steeds nieuwe partijen bij die van het succes van 24-uurs aanbiedingen willen profiteren. Er zijn in Nederland een aantal grote partijen actief die hun bezoekers dagelijks trakteren op voordelige deals die slechts 24 uur geldig zijn. Ken je bijvoorbeeld 1DayFly.com, DealDonkey.com of VoordeelVanger.nl al? De deals worden dagelijks bekeken door koopjesjagers die zoveel mogelijk willen besparen op een nieuwe TV, laptop, fashion of andere merkproduct. Het checken van dag aanbiedingen loont, je kan vaak wel honderden euro's besparen!

Welke producten kan je verwachten?

Het aanbod van dagaanbiedingen is altijd zeer divers en loopt uiteen van LED televisies tot heerlijke parfums, en van stoere jeans tot handige smartphone accessoires. Het is altijd een verrassing welke producten er daadwerkelijk worden aangeboden; de dagaanbieders verklappen nooit welk product of dienst zij de volgende dag met hoge korting gaan aanbieden. Tip: schrijf je in voor de DailyDeals nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte van de beste aanbiedingen!

Uitverkocht of verlopen

Iedere aanbieding is slechts 24 uur beschikbaar. Wanneer deze looptijd is afgelopen kan het getoonde product of dienst daarna niet meer tegen de actieprijs worden gekocht. Dit geldt ook voor aanbiedingen die zijn uitverkocht; je hebt dan helaas je kans gemist. Zoals gezegd is de voorraad van dagaanbiedingen altijd zeer beperkt; webshops kunnen vaak slechts enkele exemplaren van een product voor stuntprijzen aanbieden.

Nieuwe aanbiedingen per dag

De meeste dagshops kiezen er voor om hun nieuwe aanbieding om 0.00 uur in te laten gaan. 24 uur lang kun je op de website van de aanbieder de deal scoren, mits deze niet is uitverkocht voor je jouw kans pakt. Een groot aantal koopjesjagers bekijkt dan ook vlak voor het slapen gaan nog even alle nieuwe aanbiedingen van hun favoriete dagshops. Er zijn ook dagshops die liever om 12.00 uur 's middags een nieuwe aanbieding online zetten, zodat je bijvoorbeeld in je lunchpauze even de nieuwe dagdeals kan checken.

Deals dichtbij

Ga jij tijdens je koopjesjacht altijd op zoek naar voordeel bij jou in de buurt? Je hebt vast wel eens gehoord van Groupon, een partij die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van lokale deals. Groupon, maar ook SocialDeal, trakteren dagelijks op nieuwe aanbiedingen in je favoriete stad. Deze deals zijn via de kaart op DailyDeals.nl eenvoudig te vinden. Perfect voor wanneer je eens lekker uit eten wil bij jou in de buurt of op zoek bent naar een leuke activiteit tijdens een stedentrip in eigen land.

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van al het reilen en zeilen van dagaanbiedingen. Kun jij niet wachten om alle deals van vandaag te bekijken? Je bent in ieder geval aan het juiste adres; DailyDeals is het ideale startpunt van je koopjesjacht!

Geplaatst op 12 december 2017